Partner-relatietherapie

Partner- en relatietherapie kan een uitstekend middel zijn om de kwaliteit van onze intieme relaties en onze communicatie met onze partner te verbeteren. Door reflectie en oefeningen gaan we ervaren dat ons minderwaardigheidsgevoel slechts ingebeeld is en ten onrechte onze essentie overschaduwt. Krijgen we beter zicht op de disfunctionele patronen in de interactie en leren we te communiceren vanuit eerlijkheid en compassie.

Wanneer onze partnerrelatie zich in een crisis of impasse bevindt, biedt dat tevens een mogelijkheid tot verdieping en groei. Juist wanneer we teleurgesteld raken in de ander, wordt er blijkbaar iets wezenlijks geraakt dat van betekenis is. In die zin kan een crisis in onze partnerrelatie of huwelijk een kans zijn die we kunnen verwelkomen in plaats van het deze bezweren door overhaaste conclusies en acties. Dat vraagt om moed en nieuwsgierigheid om te onderzoeken wat het jullie te zeggen heeft. Wanneer je de bereidheid hebt om daarnaar te luisteren ontstaat er weer openheid en ruimte.

Ik wil jullie daarbij graag faciliteren en een veilige ruimte creëren waarin je het landschap van jullie relatie kan verkennen.

 

 

Reacties zijn gesloten.