Nieuws

Mensen met psychische problemen de dupe van zuinigheid zorgverzekeraars

De meest kwetsbare groepen in de samenleving zullen volgend jaar de dupe worden van de onnodig scherpe inkooppraktijk van zorgverzekeraars. Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) maakt zich hier grote zorgen over.

De grootste beroepsvereniging van psychologen zegt dit naar aanleiding van signalen van haar leden over hoe verzekeraars zorgcontracten afsluiten voor 2014. Zorgverzekeraars kopen veel te zuinig en te weinig gevarieerd in. Hierdoor moeten lopende behandelingen bij psychologen worden gestaakt en ontstaan wachtlijsten voor cliënten. Met alle ernstige gevolgen van dien voor mensen met psychische problemen en hun omgeving. Tot nu toe zijn al meer dan 250 meldingen bij het NIP binnengekomen, terwijl Achmea en VGZ, de twee grootste verzekeraars, nog moeten beginnen met contractonderhandelingen voor zelfstandig gevestigde psychologen.

Komt een vrouw bij de dokter!
Vergroot uw mentale veerkracht

Dinsdag 19 november van 19:30 – 21:30 uur

Vrouwen die veerkrachtig zijn, zijn beter in staat om te gaan met tegenslag en moeilijke periodes in hun leven. Vaak doen we van alles om onze lichamelijke gezondheid te trainen, waarom dan niet ook onze mentale gezondheid?

Op 19 november organiseert preventie Rivierduinen een avond over mentale veerkracht. U hoort wat veerkracht precies is en krijgt tips om uw mentale veerkracht te versterken en u leert hoe u eventuele klachten kunt voorkomen of verminderen.

De avond is bedoeld voor alle vrouwen die meer willen weten over het vergroten van hun mentale veerkracht. U bent van harte welkom. Neem gerust iemand mee!

Dinsdagavond 19 november van 19.30 – 21.30 uur in het Gemeentecentrum, Lijtweg 9, Oegstgeest.

Aanmelden via preventie@ggzleiden.nl of 071-8908169.

Reacties zijn gesloten.